Shuttledienst: De Winkelcar

Vzw Bruisend Lommel – de handelaarsvereniging uit Lommel die centrum- met Singelhandelaars verenigt – komt vanaf zaterdag met een gloednieuw initiatief. Shuttledienst ‘De WinkelCar’ zal vanaf 2 juni elke zaterdag tussen 11u en 18ubezoekers van de Singel naar het centrum vervoeren en terug. Bovendien is ‘De WinkelCar’ volledig gratis voor pendelaars! Om het halfuur doet de shuttledienst 5 halteplaatsen aan: Buitensingel, Long Avenue, bushalte Kerk, Toerisme Dorp en bushalte Vreyshorring. Op deze manier wil Bruisend Lommel de verbinding tussen de Singel en het centrum nog versterken.

INITIATIEFNEMERS

‘De WinkelCar’ is een initiatief van de handelaars van Lommel, samen met de Stad Lommel. De bedoeling is om klanten van het centrum op gemakkelijke, snelle en klantvriendelijke wijze naar de Singel te vervoeren en omgekeerd. Het idee werkt verder op de samenwerking tussen handelaars van de Singel en het centrum. Stad Lommel ondersteunt vzw Bruisend Lommel met een werkingstoelage die vooral vanuit de handelaars zelf komt door middel van een promobijdrage.

DUURZAAM EN KLANTVRIENDELIJK

In vele steden wordt een shuttledienst eenmalig met bijvoorbeeld evenementen ingezet. Bruisend Lommel kiest ervoor ‘De WinkelCar’ iedere zaterdag in te zetten vanaf 2 juni. De handelaars onderstrepen ook het duurzame karakter van de shuttledienst, want doordat wagens eventjes op hun plaats blijven staan op de parkings op de Singel en in het centrum, gaat de CO2-uitstoot in de binnenstad omlaag! Dit zal de aantrekkelijkheid van Lommel als winkelstad alleen maar versterken.

GRATIS

Bruisend Lommel voorziet de kosten van de shuttledienst vanuit haar budget. Bijgevolg hoeven de pendelaars niets te betalen om op- en af te stappen! Shoppers kunnen bijvoorbeeld hun aankopen doen op de Singel, hun wagen laten staan en afzakken naar het centrum. ‘De WinkelCar’ wordt ingezet op zaterdagen tussen 11u en 18u en doet 5 verschillende halteplaatsen aan: Buitensingel (aan Shopping De Singel), Long Avenue, bushalte aan de Kerk, Toerisme Lommel op Dorp en bushalte Vreyshorring. Het uurrooster kan je hier ook raadplegen.

Terug naar overzicht