Noyz Fashion: frisse damesboetiek met homemade juwelen

… of hoe het begon met een gebroken voet

Straffe prints, sterke basics met als kers op de taart zelfgemaakte juwelen: dat is Noyz Fashion in enkele woorden. Eigenares Wendy staat te stralen in haar tastbaar geworden meisjesdroom. Ze verenigde haar passie voor mode en trends met haar hobby van juwelen maken. Het resultaat is een fijne bakstenen winkel, mét een prima webshop.

Gips

Wendy lacht als ze terugdenkt aan hoe het begon. “Vorig jaar zat ik thuis met een gebroken voet. Ik kon niet veel doen, dus ik begon zelf juwelen te maken.” Ze vloog er zo in, dat ze al snel haar juwelen verkocht op marktjes en braderijen. En toen kwam de droom van een eigen winkel in beeld.

In de Kerkstraat in Lommel vond Wendy een ideaal pand, en zo werd Noyz Fashion geboren. Ze wil een breed publiek aanspreken. Zowel jonge als oudere dames vinden mooie en betaalbare items in de winkel.

Cream en Only

Van de winkelrekken spatten de kleuraccenten en de prints af. Wendy koos voor frisse en vlotte merken, met stuks die zowel casual als tijdens gelegenheden kunnen gedragen worden. Het Zweedse Dry Lake is nieuw dit seizoen, en brengt een collectie die erg geschikt is voor een etentje of een feest. Cream is een Deens merk met vrouwelijke “bohémien”-silhouetten, met prints en kleur.

Mila Amsterdam en Frequent zijn nog twee mooie merken bij Noyz Fashion. En Only, dat zowat elke jongedame wel kent en ooit kocht, is er ook. Het merk heeft een eigen winkel in Lommel, maar de collectie van Noyz is toch anders! “Only waakt erover dat boetieks een ander aanbod hebben dan de grote webshops en de eigen winkels. Hierdoor kan je bij Noyz speciale Only-stuks vinden”, vertelt Wendy.

Inzetten op online

Als kind van haar generatie beseft de 29-jarige onderneemster dat het online verhaal minstens even belangrijk is. “Ik maak alle foto’s voor Facebook en de website zelf. En da’s belangrijk, want de webshop is een onmisbaar onderdeel van Noyz Fashion.” Vooral de combinatie tussen een bakstenen en een online shop maakt het concept sterk, vertelt Wendy: “Klanten die niet de tijd hebben om uitgebreid te komen shoppen, bekijken het aanbod op de website of via onze Facebookpagina. Ze duiden hun favorieten aan, en laten ze opzij leggen in de winkel. Als ze alles komen passen, neem ik – als ze dit wensen – de tijd om hen te adviseren.” Natuurlijk kan iedereen ook gewoon bestellen en laten verzenden via de website van Noyz Fashion.

Maatwerk-juwelen

In de winkel hangt een groot rek met toffe en betaalbare juwelen. Er zijn oorbellen en armbandjes in alle kleuren en vormen, die je outfit voor een prikje ‘af’ maken. Toch niet je ding gevonden? Wendy luistert graag naar je wens en maakt speciaal voor jou een uniek juweel. Want nog steeds doet ze met veel passie en plezier waar het ooit mee begon, in de tijd van de gebroken voet: juwelen in elkaar knutselen.

Noyz Fashion is intussen aan het tweede modeseizoen begonnen, en ze voelt zich thuis in Lommel. In haar winkel wil ze een gemoedelijke sfeer creëren, waar iedereen durft binnenstappen. Wendy laat mensen rustig rondkijken, en gaat pas helpen als mensen het aangeven dat ze graag geholpen worden. “Kom dus gerust eens binnen”, is haar motto.

Vriendelijk onthaal gegarandeerd!

Noyz Fashion, Kerkstraat 60A, Lommel. Open van dinsdag tot en met zaterdag. www.noyz-fashion.be

 

Terug naar overzicht