Wie in Lommel komt winkelen, kan vanaf nu veel meer gratis parkeren. Een half uur gratis voor een snelle boodschap, vlakbij de winkels. Een uur gratis op de parkings Hertog Janplein en Michiel Jansplein, middenin het centrum. Helemaal gratis blijven de randparkings. 

30 minuten gratis parkeren in de centrumstraten
In de Kerkstraat en de aanpalende straten, dus vlakbij de winkels, kunnen inwoners én bezoekers een half uur gratis parkeren voor een snelle aankoop. Het vroegere Lommels Kwartiertje wordt dus verruimd tot een half uur gratis parkeren. 


In de Kerkstraat gebeurt dat via het innovatieve Shop&Go systeem. Op de Shop&Go parkeerplaatsen parkeer je zonder ticket maximaal 30 minuten. Een sensor in de grond registreert wanneer je aankomt en wanneer je vertrekt. In de andere straten wordt gewerkt met een ticket via de nieuwe parkeermeters. Ben je te laat, dan riskeer je een retributie. 

Aangezien de Kerkstraat enkel nog gebruikt zal worden voor ultrakort parkeren in functie van de handelszaken, mag er voortaan tussen 19 uur 's avonds en 9 uur 's morgens en op zondag niet meer geparkeerd worden in de straat. In de omliggende centrumstraten mag dat wel nog. 

Een uur gratis op het Michiel Jansplein en Hertog Janplein
Wie langer wil komen winkelen kan een uur gratis parkeren op de twee dichtsbijzijnde grote parkings op het Michiel Jansplein en het Hertog Janplein, eveneens met een ticket. Na je gratis parkeertijd betaal je een uurtatrief van 1,5 euro. Het tarief is geldig tussen 9 en 19 uur. 

Volledig gratis parkeren 
Volledig gratis parkeren kan op de randparkings langs het Huis van de Stad, bij het Cultuurcentrum De Adelberg en op het vroegere WICO-terrein aan de Mudakkers.

Voor mindervaliden
Mindervaliden kunnen met hun kaart op alle parkings in Lommel onbeperkt gratis parkeren, behalve in de Kerkstraat. Daar zijn 2 parkeerplaatsen specifiek voor mindervaliden voorzien. Die zijn aangeduid met een bord. Op die plaatsen mogen mindervaliden onbeperkt gratis parkeren. Op de 'gewone' Shop&Go plaatsen met een sensor is het parkeren voor mindervaliden beperkt tot maximum 30 minuten. 


Blauwe zone blijft

De Stationsstraat (tussen de rotonde en Hoevenstraat), in de Koning Leopoldlaan (tussen rotonde en Texaco) en de Vreyshorring en omgeving zijn en blijven blauwe zone. In deze zones kan je 2 uur gratis parkeren. In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9 uur tot 19 uur, alle dagen behalve op zon-en feestdagen.  

Onthoud zeker je nummerplaat. Die moet je ingeven om een gratis ticket uit de parkeerautomaat te halen.